כדאיות בביצוע בדיקה גנומית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

17/07/2019 | 11:26 | מאת: משה

שלום דוקטור, אני בן 66 ונמצא במעקב PSA משנת 2005 - אז עם PSA 3.5 שעלה עד כה לפני כשנתיים ל- 14 ואח"כ ירד בהדרגה לכ- 10. במהלך השנים ביצעתי מספר ביופסיות שבחלקן נמצאו מספר בלוטות אטיפיות ללא ממצא משמעותי נוסף. בביופסיה ממרץ 2018 (שבוצעה בשיטת פיוזן לאחר MRI בדצבמבר 2017) נלקחו 4 גלילים (בהתאמה לממצא ב- MRI) ללא ממצאים ועוד 12 גלילים שבאחד מהם, ב- 15% מנפחו אותר מוקד של adenocarcinoma בדירוג גליסון 6 (3+3). בפיופסיה אחרונה מפברואר 2019 לא אותרו ממצאים. אני נמצא במעקב פעיל עם ביקורות תלת-חודשיות ל-PSA (לאחרונה כ- 10). לפני כשנה המליץ האורולוג לבצע בדיקת אונקוטסט שלא ביצעתי. לאחרונה הומלץ לי לבצע בדיקת "דהסייפר" של המוקד הסרטני שאותר ב- 2018 (עלות הבדיקה כ- 18,500 ש"ח). שאלתי: האם יש כדאיות בביצוע הבדיקה ובמידה וכן במה היא תתרום להמשך המעקב/טיפול. תודותי מראש

שלום רב, דווקא במקרה שלך לאחר מעקב ארוך שנים נראה לי שהבדיקות הללו לא יועילו יותר מדי ואתה יכול להמשיך מעקב בלבד. בברכה

21/07/2019 | 21:25 | מאת: משה

תודה

מנהל פורום סרטן הערמונית