MRI ערמונית חוות דעת נוספת

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

05/07/2019 | 12:19 | מאת: חיים אל

ד ר ברגר שלום 24/3/19 psa 6.1 בביופסיה רגילה 8/4 left apex 3+4 involving 60% of all cores. left base 3+4 40% left midline 3+3 5% צד ימין ללא ממצאים. 2/6 psa 9 16/6 בדיקת MRI תה ש ערמונית בנפח 31 סמ ק. תהליך בגודל 13*12*10 באיזור פריפרי שמאלי, מערב את הקופסית, גורם לבלט שלה, עם חשד לפריצת קופסית מינימלית בבסיס שמאלי PI-RADS 5. בשאר האיזורים PI-RADS 2. ללא עדות למעורבות שלפוחית הזרע, ללא עדות ללימפאדנופתיה, ללא עדות להרחבת אורטרים. 24/6 pet ct psma תה ש בטן ואגן: קליטת PSMA בעוצמה נמוכה בקשרית מואדרת בהיקף הבלוטה משמאל באספקט אחורי מתמשכת מגובה בסיס הבלוטה עד אמצע הבלוטה. קליטת PSMA בעוצמה נמוכה בהיקף הבלוטה מימין באספקט אחורי, ממצא לא ספציפי. ללא עדות לפיזור לימפתי או גרמי. 10/7 תור במכון קרינה תה ש. שאלות מטריד אותי המינוח בתוצאות MRI חשד לפריצת קופסית מינימלית בבסיס שמאלי באספקט פוסטרולטרי , לא מובן ממנו האם יש או אין פריצה מה שיכול להפריע בקבלת החלטה ניתוח או הקרנה, האם ניתן ואיך לקבל חוות דעת נוספת ספציפית לנקודה זו. האם מה pet ct psma ניתן ללמוד אם יש או אין פריצה?. האם רופא אונקולוג (לא ממכון הקרינה) צריך לרכז את הטיפול ע מ להיות בקשר עם רופא מנתח ורופא קרינה ע מ לקבל החלטה אובייקיבית לצורך קביצת הטיפול הרצוי.

MRI זו בדיקה עם רזולוציה מצוינת אך עדיין אין וודאות בנוגע לפריצת קופסית וכיו"ב ההמלצה שלי, להגיע ליעוץ מסודר אצל אונקולוג מומחה בתחום שינתח את המצב בצורה נייטרלית, יפרט אופציות טיפוליות ויעזור לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורך. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית