לאחר כריתה הקרנות וטיפול הורמנלי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

02/04/2019 | 17:40 | מאת: צבי

הנתונים הנם - היום בן 67 ועברתי ניתוח כריתה באוגוסט 2017 .פתלוגיה לפני ואחרי הניתוח גלסון 9. psa לפני הניתוח 12 ומיד לאחריו 0.1 ואז כעבור 10 חודשים מהכריתה עלה ל 0.17 והתחלתי 28 הקרנות, שהסתיימו ביוני 2018 כאשר תוך כדי ההקרנות לקחתי 28 כדורים וגם זריקה אחת. במשך כ 9 החודשים מאז תום ההקרנות והזריקה הבודדת נשאר psa על 0.03 כאשר טסטוסטרון היה 0.8 ועלה רק כעת ל 5.9 אני שואל שתי שאלות חשובות לי ובוודאי יש בהן עניין לכל חברי החולים - ראשית בהינתן שאני עדיין עם דליפה במאמץ וחוסר זיקפה מוחלט, האם ״סבל״ זה כדאי ובנתונים שהיו לי אנחנו אכן חייבים לבצע כריתה ו/או הקרנות ? שאלה שנייה - איך היית מגדיר את מצבי - האם תוצאות psa וטסטוסטרון הנן בגדר הצלחה וכמה זמן אני עוד יכול להיות רגוע ? בהזדמנות זו תודה על תשובותיך והזמן שאתה מקדיש לנו בפורום תומך זה

שלום רב, על השאלה אם היה כדאי לאור כל הסבל אינני יכול לענות כי אני צריך להכיר אותך הרבה יותר ולקבל יותר נתונים על המחלה ובכל מקרה זו שאלה מאד מורכבת. בנוגע למצבך, בהנחה שהPSA בחתי מדיד והטסטוסטרון ממשיך לעלות הרי שמצבך מבחינה אונקולוגית מצוין בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית