תוצאות בדיקת MRI בעקבות PSA גבוה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

26/03/2019 | 15:32 | מאת: דניאל

שלום רב, אשמח מה תוצאות ה MRI אומרות נשלחתי ל MRI ערמונית בעקבות PSA גבוה (לפני שנה 2.743, חופשי 17% (לפני כחודשים לאחר מחלה ולאחר קיום יחסים 13.8 ושבועיים אחרי בבדיקה נוספת ירד כבר ל 8.7) אין הסטוריה משפחתית ידועה. בדיקה ידנית לא מחשידה פענוח MRI: נפח משוער של הערמונית 45CC ,= מעט מוגדלת ומתבלטת לתוך שלפוחית השתן. איזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופיים, ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסיביים. באיזור הפריפרלי, בגובה ה-MIDGLAND ,פוסטרו-לטרלי משמאל מודגם מוקד בגודל כ-8.0*9.0 ס"מ, בעל סיגנל נמוך בערכי T2W .הממצא כן גורם לדיפוזיה רסטרקטיבית קלה וכן מתאדר לאחר הזרקת חומר ניגוד לתוך הוריד. הממצא חשוד. .PIRADS3 פרט לכך, הודגמו פסים של סיגנל נמוך בערכי T2W ,מימין ומשמאל תודה

אני מניח שהממצא הוא 8 על 9 מ"מ ולא ס"מ. בכל מקרה מדובר בפיענוח שמעלה חשד די נמוך לנוכחות ממאירות. הייתי ממשיך מעקב בלבד בשלב זה למרות שאפשר לשקול גם ביופסיה כדי לשלול נוכחות ממאירות אבל לדעתי זה לא חובה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית