צמחי מרפא שמחזקות א מערכת העצבים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

08/02/2012 | 18:02 | מאת: שוש

לאילן שלום. אשמח אם תכתוב רשימה קצרה של צמחי מרפא שמחזקים את מערכת העצבים וגם כאלה שהם נגד חרדה( כמו לנהיגה ) לצערי הרמוטיב גורם לי לפריחה תודה

שוש שלום רב, כיוון שישנם צמחי מרפא שככל הנראה את רגישה אליהם, יש חשיבות רבה ליעוץ הנטורופטי ולהתאמה אישית של צמחי המרפא לכל מטופל לפי מצבו הפיזי והנפשי. לטיפול הנטורופתי למניעת חרדה ולחיזוק מערכת העצבים, שתי מטרות – הראשונה למנוע התקפי חרדה על ידי תזונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא המאזנים את פעילות מערכת העצבים, והשנייה דרכי התמודדות עם התקפי החרדה, במידה והם יקרו שוב. הטיפול התזונתי לחיזוק מערכת העצבים |מניעת התקפי חרדה כולל: • איזון רמות הסוכר – חוסר איזון ברמות הסוכר מוביל לתנודות חדות במצב הרוח ולמערכת עצבים לא מאוזנת • חומצות שומן חיוניות – ישנם הרבה מחקרים המראים כי חומצות שומן מסוימות משפיעות על מצב הרוח והתקפי החרדה • מזון עשיר בויטמינים התומכים במערכת העצבים כגון ויטמיני B, C ו-E כולל חומצות אמינו חשובות. שינוי אורח חיים כדרך לחיזוק מערכת העצבים |מניעת התקפי חרדה: • פעילות גופנית אירובית – במסגרת הטיפול הנטורופתי מותאמת פעילות גופנית באופן אינדיווידואלי למטופל. פעילות גופנית קבועה הינה קריטית להסדרה של פעילות המוח ולהרגעת מערכת העצבים. • טכניקות הרפייה והרגעה – המטופל לומד טכניקות הרפיה כגון נשימות בטן, דמיון מודרך, מוח אחד ועוד על מנת ללמוד כיצד להשתלט על התקפי החרדה. צמחי מרפא לחיזוק מערכת העצבים: ישנם צמחי מרפא רבים המאזנים את פעילות המוח ולכל מטופל יש להתאים באופן אישי פורמולת צמחי מרפא, לפי מצבו הפיזי ונפשי ולכן חשוב להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה לפני המלצות לטיפול הטבעי. צמחי מרפא לדוגמא: • Valerian officinalis • MELISSA officinalis HUMULUS LUPULUS SCUTELLARIA MACA RODIOLA תוכלי לקרוא עוד על צמחי המרפא הנפלאים הללו באתר www.alternativypharmacy.com אשמח לעמוד לרשותך, שבת נהדרת, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה