תוספי מזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

25/09/2011 | 23:01 | מאת: יוני

שלום 1. מולטי ויטמין- כאשר צריך לקחת 2 ליום, האם יש עדיפות לקחת פעמיים ביום או בפעם אחת? 2. מגנזיום, אם לוקחים 2 כדורים של 200 מ"ג, האם לקחת ביחד או בפעמיים או שלא משנה ? 3. אותה שאלה לגבי כדורים פרוביוטיקה שלוקחים 2 ליום, ועל הקופסה כתוב לקחת 1-2 ליום על קיבה ריקה או עם הארוחה, לא ממש הבנתי, לכאורה זה סותר, אשמח לדעת מה ההגיון מאחורי ה"סתירה" הזו. 4. L קרניטין (יש לי בנוזל, אבל השאלה היא גם לנוזל וגם לכדורים) על המוצר שלי (סולגאר) רשום לקחת על קיבה ריקה, קראתי על מוצרים אחרים וכתוב הנחיות אחרות, אשמח להבהרה בעניין, ובפרט במקרה שלפני אימון, אם ידוע לך מתי הכי טוב לקחת, והאם עדיף על קיבה ריקה או זמן מסוים לפני הימון גם אם הקיבה לא ריקה? 5. באופן כללי כשכתוב לקחת תוסף על קיבה ריקה למה הכוונה ? כמה זמן לפני אוכל ו/או כמה זמן אחרי אוכל, והאם זה משנה מאוד ? 6, סיבים תזונתיים, אני משתמש בקביעות בקונסיל (בעיות פיסורה בעברי) כתוב שיש לשמור מרחק של שעתיים מתרופות וכדומה, האם הכוונה גם לתוספי מזון מכל סוג ? תודה על הסבלנות

יוני שלום, לגבי מולטי ויטמין, אני ממליץ לקחת כל פעם כדור אחד ולא שניים ביחד בכדי לא להעמיס על מערכת העיכול, וכך גם לגבי המגנזיום ןהפרוביוטיקה. כשכתוב לפני או עם הארוחה הכוונה לכך שאין חשיבות לשילוב עם האוכל וניתן לקחת או לפני או עם הארוחה. לגבי הל-קרניטין ניתן לקחת לפני הארוחה ושעתיים לפני האימון. נטילת תוסף ל-קרניטין לפני ביצוע מאמצים עצימים עשוייה להפחית משמעותית את כאבי השרירים המופיעים בעקבות פעילות גופנית וכן להקטין את מידת הנזק הנגרם לשריר לאחר אימון. מכאן שהיא מסייעת בתהליך ההתאוששות שלאחר ביצוע פעילות גופנית. כשמצויין "על קיבה ריקה", הכוונה היא לקחת חצי שעה לפני הארוחה או שעה לאחריה. לגבי הסיבים התזונתיים, יש לקחת בנפרד מתרופות ומתוספי מזון בכדי שהסיבים לא יפריעו לספיגתם במערכת העיכול של התוספים, שבת נהדרת וחתימה טובה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה