יהומבין תופעות לוואי!?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

29/03/2011 | 13:29 | מאת: יעקב

התחלתי לצרוך יהומבין HCL מינון 5 גרם ליום,לאחר שימוש של יומים תופעות בלתי נסבלות,דפיקות לב לחץ בחזה, לאורך כל היום,בא באפיזודות חולפות,למה התופעות לכך? האם זה חולף??

יעקב שלום רב, יוהימבין זהו חומר פעיל מסוג חוסם אלפא 2 המופק כתמצית מעץ היוהימבין שבאפריקה. החומר נחשב חזק יחסית ולכן חשוב להיוועץ במומחה לצמחי מרפא לפני השימוש בצמח בכדי למנוע תופעות לוואי, כמו אלו שאתה מציין. לא לכל אחד הצמח מתאים ויש לשים לב בעיקר באלו הסובלים מבעיות בכליות(אי ספיקה), אולקוס וחומציות יתר בקיבה, דיכאון ובעיות לב מכל סוג שהוא. הייתי ממליץ לך להפסיק לקחת את הצמח בכדי למנוע תופעות לוואי נוספות. תופעות לוואי הדורשות יעוץ רוקחי/נטורופטי הן: לחץ דם גבוה, כאבי ראש עזים, דופק מואץ, רעד, מתח ושינויים בהתנהגות. גם לצמחי מרפא ייתכנו תופעות לוואי ולכן חשוב תמיד לפני השימוש בצמחים להיוועץ במומחה לצמחי מרפא, כיוון שישנן אינטראקציות בין צמחי לתרופות ובין צמחים לצמחים. אני תמיד ממליץ להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה בכדי לתקן את תופעות הלוואי ולהתאים לך טיפול טבעי על בסיס צמחי מרפא המתאים לך באופן אישי וללא כל תופעות לוואי. שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב - רוקח ונטורופט מומחה. מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה