דלקת מפרקי הלסת\וכאבי ראש

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

13/01/2010 | 20:16 | מאת: רוני

לאילן ללבניקוב שלום רב הייתי אצל רופא פה ולסת שאבחן דלקת קלה במפרקי הלסת(והמליץ על כדורי ארטופן ל 10 ימים,התלוננתי על כאבי ראש חזקים.האם זה יעיל לכך?האם מדובר בתרופה יעילה?,מה ניתן לעשות?

רוני שלום רב, הארטופן (איבופרופן), זוהי תרופה נוגדת דלקת לא-סטרואידית, משמשת לשיכוך כאבים ולהקלת תסמיני הכאב והקשיון בדלקת פרקים. איבופרופן דומה לאספירין באופן פעולתו ובשימושיו. בגלל השילוב של שיכוך כאב ופעולה נוגדת-דלקת, תרופה זו יעילה לטיפול בתסמינים של דלקת פרקים שגרונית, דלקת פרקים ניוונית ושיגדון. כמו-כן מביאה תרופה זו הקלה מכאב ראש קל עד בינוני, כאבי וסת וכאבי שיניים. חשוב לשים לב, איבופרופן מגיב עם טווח רחב של תרופות, ותגובה זו מגבירה את הסיכון לדימום או להיווצרות כיב עיכולי. תרופות אלה כוללות נוגדי-קרישה מסוג קומארינים הנלקחים דרך הפה, קורטיקוסטרואידים, תרופות נוגדות-דלקת לא-סטרואידיות אחרות ואספירין. ליתיום : איבופרופן עלול להעלות רמות ליתיום בדם. תרופות להורדת לחץ דם ותרופות משתנות מסוג פורוסמיד ותיאזידים : איבופרופן עלול להפחית את השפעותיהן החיוביות של תרופות אלה. דיגוקסין : רמת דיגוקסין עלולה לעלות כאשר נותנים אותו יחד עם איבופרופן. הייתי ממליץ לך לנסות מוצר הומיאופטי מצויין אשר מסייע רבות הן בטיפול בדלקות והן לכאבים חזקים הנקרא טראומיל בטיפות לשתייה. יש לקחת 10 טיפות כל 3 שעות בקצת מים לפני האוכל לטיפול. למניעה לוקחים 10 טיפות כל שעות וניתן לשלב עם שאר התרופות, שבת נהדרת, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה