vasodip

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

14/12/2009 | 07:35 | מאת: שירה

שלום היי ברצוני לשאול אבי טופל בnorvasce בהשפעה טובה ולאחר שהופיעו בצקות ברגלים עברנו לvasodip ופתאום לד"ם קפץ עד 200 האם לדעתך זה נובע מהחלפת הטיפול?או האם יש קשר לשימוש באלכוהול?

שירה שלום רב, יש לבדוק אינטראקציה בין הואזודיפ לתרופות נוספות. חלק מהן אני מצרף להלן: תרופות נוגדות פטריות: קטוקונאזול, איטראקונאזול : סיכון מוגבר להעלאת רמות לרקאנידיפין בדם. דווח על הופעת בצקות בשילוב זה. תרופות המעכבות אנזימי כבד כגון: מעכבי פרוטאז, סימטידין, קלאריתרומיצין, אריתרומיצין, דילטיאזם, פלואוקסטין, פלובוקסאמין, נורפלוקסאצין, וראפאמיל : תרופות אלו מעלות את רמת לרקאנידיפין בדם. סיכון מוגבר לתופעות לוואי. יש לנקוט משנה זהירות בשילוב עם תרופות אלו. תרופות המגבירות פעילות אנזימי כבד, כגון: ריפאמפין, קארבאמאזפין, פניטואין, בארביטוראטים : תרופות אלו מורידות את רמות התרופה בדם. ייתכן ויהיה צורך בהעלאת מינון לרקאנידיפין. אלפוזוסין : אלפוזוסין עם לרקאנידפין עלול לגרום לתת-לחץ דם חמור. אין לתת שילוב זה. תרופות אחרות להורדת לחץ דם : לרקאנידיפין עשוי להגביר את השפעתן של תרופות אלו. מיץ אשכוליות : עלול להגביר רמות לרקאנידיפין בדם. יש להימנע משתיית מיץ אשכוליות שעה לפני ושעתיים אחרי נטילת התרופה. נוגדי דלקת לא סטרואידיים : עלולים לסתור את ההשפעה של לרקאנידיפין. ג'ינסנג, גינקו : עלולים לגרום לעלייה ברמות התרופה בדם. כמו כן, מומלץ להגביל את כמות השתייה, אלכוהול עלול להגביר את תופעות הלוואי של תרופה זו. אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שיבדוק תופעות לוואי אלו, שבוע טוב וחג שמח, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה