בן גוריון 53 בני ברק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

25/11/2009 | 17:51 | מאת: מאיר סלמון

הבת שלי שסובלת מהפרעות נפשיות קלות הינה נוטלת על בסיס קבוע תרופות פסיכוטיות. לאחרונה היא גם קיבלה תרופה ליצוב לחץ הדם אך הדבר גרם לה להשתנת יתר ואי יכול לשלוט בסוגסר השתן בלילה ולכן הוחלט על ידי הרופא שלה לתת לה ווזודיפ שאין בו את מרכיב ההשתנה צהן הסכנות הכרוכות בכך בהתחשב במצבה ובתרופות שהיא מקבלת

מאיר שלום רב, ראשית כל, לא ציינת באילו תרופות נוספות בתך מטופלת ולכן לא ניתן לדעת אם יש אינטראקציה בין הווזודיפ לבינן. לגבי הווזודיפ, הווזודיפ (לרקאנידיפין), זו תרופה מרחיבת כלי דם ממשפחת בולמי סידן, משמשת לטיפול ביתר לחץ דם. זמן הפעולה הממושך שלה (כ- 24 שעות) מאפשר מתן של פעם ביום. יחסית לבולמי סידן אחרים, לרקאנידיפין גורמת לאגירת נוזלים ולבצקות בתדירות נמוכה יותר. כמו-כן, מאחר ותרופה זו מתחילה לעבוד בצורה הדרגתית היא אינה גורמת להגברת קצב הלב כתגובה לירידה חדה מידי בלחץ הדם, תופעת לוואי האופינית לבולמי סידן אחרים. הווזודיפ נסבל היטב בדרך-כלל. תופעות לוואי אפשריות הן: כאב ראש, עייפות, בחילה, הסמקה ודפיקות לב. התפתחות של בצקת היא תופעת לוואי נדירה יותר. יש להיזהר במקרה של שילוב עם התרופות הבאות: תרופות נוגדות פטריות: קטוקונאזול, איטראקונאזול : סיכון מוגבר להעלאת רמות לרקאנידיפין בדם. דווח על הופעת בצקות בשילוב זה. תרופות המעכבות אנזימי כבד כגון: מעכבי פרוטאז, סימטידין, קלאריתרומיצין, אריתרומיצין, דילטיאזם, פלואוקסטין, פלובוקסאמין, נורפלוקסאצין, וראפאמיל : תרופות אלו מעלות את רמת לרקאנידיפין בדם. סיכון מוגבר לתופעות לוואי. יש לנקוט משנה זהירות בשילוב עם תרופות אלו. תרופות המגבירות פעילות אנזימי כבד, כגון: ריפאמפין, קארבאמאזפין, פניטואין, בארביטוראטים : תרופות אלו מורידות את רמות התרופה בדם. ייתכן ויהיה צורך בהעלאת מינון לרקאנידיפין. אלפוזוסין : אלפוזוסין עם לרקאנידפין עלול לגרום לתת-לחץ דם חמור. אין לתת שילוב זה. תרופות אחרות להורדת לחץ דם : לרקאנידיפין עשוי להגביר את השפעתן של תרופות אלו. מיץ אשכוליות : עלול להגביר רמות לרקאנידיפין בדם. יש להימנע משתיית מיץ אשכוליות שעה לפני ושעתיים אחרי נטילת התרופה. נוגדי דלקת לא סטרואידיים : עלולים לסתור את ההשפעה של לרקאנידיפין. ג'ינסנג, גינקו : עלולים לגרום לעלייה ברמות התרופה בדם. לגבי תופעות לוואי מומלץ להיוועץ ברופא, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה