אלרגיה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

17/11/2009 | 18:19 | מאת: הילה

האם רמרון עשויה לעורר תופעות של אלרגיה (לא לתרופה עצמה) או לגרום לרגישות סנסורית בייחוד שמיעתית?

הילה שלום רב, תופעות הלוואי הנפוצות הן: ישנוניות, עלייה ברמות הכולסטרול, עצירות, יובש בפה, תיאבון מוגבר, ועלייה במשקל. התגובות הבין תרופתיות הן: מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) : השילוב של מירטאזפין עם תרופות אלה עלול לגרום בלבול, חום גבוה, פירכוסים, הזיות, ועלייה מסוכנת בלחץ הדם. יש להימנע משילוב זה. תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית (תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, חומרי הרדמה, מרפי שרירים, נוגדי היסטמין) : שילוב כזה עלול להגביר את ההשפעות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית ולהשפיע על התפקוד הקוגנטיבי והמוטורי. קלונידין : מירטאזאפין חוסם את הפעילות נוגדת לחץ הדם של קלונידין. עדיף להשתמש בנוגד דיכאון אחר בחולים אלו. לא ידוע לגבי תופעות לוואי בשמיעה, שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה