פיסורה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

30/09/2009 | 03:13 | מאת: דניאלה

בעלי עבר ניתוח פיסורה לםפני 3 שבועות אך עדיין יש דימומים וכאבים בעת יציאה. הדבר גורם לו לעצבנות ועצבות. מזה חודשיים הוא אינו יוצא מהבית וחש תשוש. מה ניתן לעשות

דניאלה שלום רב, פיסורה זה דבר מאוד לא נעים וכואב אך ניתן להתגבר על כך ולא חייבים לסבול מכך והכי חשוב ניתן למנוע את הישנות המצב על ידי שינוי תזונתי נכון. חשוב להמנע ממזונות המחלישים את הגוף כגון סוכרים ומזונות שומניים המפריעים בסופו של דבר לזרימת הדם. לצרוך מזונות שיכולים לסייע לזרימת הדם כגון בצל ושום. להעדיף מזונות כתומים כגון, גזר, דלעת, דלורית ובטטות המסייעים בשיקום וריפוי הריריות והרקמות, הם מכילים אנטי אוקסידנטים וסיבים רבים, ועל פי התורה הסינית, הם מחזקים את הטחול - דבר חיוני מאחר ותפקיד הטחול, בין היתר, הוא להחזיק את האיברים במקומם ולמנוע את צניחתם. להמנע ממזונות חריפים ומשתיית אלכוהול אשר משפיעים על מערכת העיכול. כאמור, עצירות היא מצב שיש לטפל בו אם הוא קיים וזאת, גם בכדי למנוע את הפעלת הלחץ בזמן היציאה שעשויה לגרום להתנפחות כלי הדם באזור פי הטבעת, וגם בכדי למנוע יציאות קשות שעשויות לגרות, לשרוט או לפצוע את אזור העור והרירית שסביב פי הטבעת ולגרום לפיסורה - שהיא סדק באותו אזור, שעשוי להזדהם ולהפוך למודלק. טיפ: אם לא קיימת בעיית סוכר גבוה בדם, תוכלו להיעזר באכילת סלק עם מיץ מלימון סחוט כחלק מהטיפול בעצירות. כמובן שמיותר לציין שיש להרבות בשתיים מים. בכל מקרה הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לו תזונה נכונה וצמחי מרפא לטיפול ומניעה של בעיות עיכול ופיסורה, חג שמח, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה