הסרת BECKER'S NEVUS ורופא המתמחה בכך

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

24/09/2016 | 15:07 | מאת: נבוס

שלום רב, הרופא עור אמר שיש לי "BECKER'S NEVUS", שומה ע"ש בקר בכתף שמאל משוערת ונגע חום בהיר גם בלחי שמאל ושזה שפיר ולא סרטני ורצוי אחת לחצי שנה לבוא לביקורת. ושניתן לנסות לשפר את המראה/להסיר באמצעות לייזר picoway. ממה נובע בקר נבוס? אין אצלי מישהו במשפחה שיש לו.. האם מלבד פן אסתטי, בספרות הרפואית ידוע על סכנה לפתח בעתיד ממאירות/ממצא פתולוגי באזור הבקר נבוס? מהי הדרך לשלול באופן ודאי פתולוגיה לפני ניסיון להסיר? אם כיום ע"י מראית עין רופא אמר לי שזה שפיר (ללא ביופסיה), אך אני נדרש למעקב קבוע, זאת אומרת שהסטטוס יכול להשתנות משפיר לממאיר? זאת אומרת שאם אני אסיר את זה היום אז יותר לא אוכל להיות במעקב בעתיד? ואז זה מסוכן? האם את מכירה רופא שתת ההתמחות/תחומי העיסוק הקליני שלו הוא בבקר נבוס? (הרי אני יודע שיש רופאים המתמחים בפטרייתיות של העור ויש כאלה שבפסוריאזיס,מוז,לימפומות ועוד..) מהן השיטות שהכי ידועות נכון להיום כבעלי סיכוי לשיפור/טיפול בבקר נבוס ובאיזה אמצעי/מכשיר מדובר? תודה רבה.

25/09/2016 | 21:52 | מאת:

שומת בקר היא שומה פיגמנטרית שמבוססת על אירוע צבע בחיי העובריים . זו לא ממש שומה אלא ריכוז של צבע אין כל קשר לממאירות ! בדרך כלל מופיעה על גפה או חזה או גב ועליה שיער . אפשר לטפל בהסרת שיער על השיער ע"י לייזר , ובכתם ע"י IPL או לייזר המסיר קעקועים . הכתם מופיע בגיל התבגרות למרות שהוא שומה מולדת לכל דבר. אין אפשרות להסיר את כל הכתם רק להבהיר .