החלפת מפרק ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

30/08/2011 | 23:12 | מאת: אבי

עברתי ניתוח אותרוסקופיה לאחרונה ,ונאמר לי שאני אמור להחליף ברך כיוון שכיום אין לי סחוס ורצועות והברך די מרוסקת לשיקום .אגב , הפגיעה שלי בברך היא כתוצאה מתאונת דרכים שהייתה לי בעבר,כיום אני בן 41, השאלה שלי היא האם החלפת ברך תפתור לי את הבעייה הקיימת ?נאמר לי שכל 6-7 שנים אני צריך להחליף ברך? והאם ישנם מפרקי ברך יותר משוללים ממה שמוצע היום בבתי חולים שיכולים להחזיק מעמד עם אריכות חיים גבוהה יותר ?ומהם העלויות של ברך כזו במידה ויש ? אודה לך אם תוכל לענות לי במהרה

12/09/2011 | 09:37 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה אכן הדילמה לא פשוטה. המשתלים בהם משתמשים היום בארץ הנם בקו הראשון העולמי. (אף רופא או מוסד רפואי אינו יכול להרשות לעצמו שימוש במשתל שאינו בקו זה). אריכות הימים דומה בין המשתלים השונים.כמו כל חלק מלאכותי, יש בלאי בשימוש, ככל שאדם צעיר יותר כך הצורך שלו בברך גבוה יותר ולכן הבלאי גדול יותר ולכן הזמן בין הניתוח הראשון לרויזיה (ניתוח חוזר) מתקצר. ככלל, אין עלויות בבתי החולים הציבוריים וזה שרות שמגיע לכל אזרח ללא עלות. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים