ניתוח להשתלת סחוס ועצם בפרק ירך ימין

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/08/2011 | 23:30 | מאת: איתי

שלום רב אני חייל כבן 21 ואני סובל מכאבים כבר שנה וקצת בפרק ירך כל פעם שעשיתי צילום אמרו לי שזה DDH וזה בעיה שהייתי ילד קטן ובינתיים אין מה לעשות . עד שעשיתי לא מזמן בדיקת MRI ומצאו אצלי תמט בראש הירך מחשיד לשבר אי ספיקה אוAVN נושא מנשקל הרופא המליץ לי לעשות ניתוח- OSTEO CHONDRAL FRESH ALLOGRAFT ובגיל זה מוזר שקרה לי דבר כזה, כי לפי מה שראיתי ושמעתי זה קורה לאנשים מבוגרים. אבל הבנתי גם שזה קורה לספורטאים מקוצעיים !?!? כי אני מתאמן בווינגייט ותמיד הייתי רץ בקיצור אמשח להסבר תודה.

25/08/2011 | 12:12 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה כאשר חלק מראש הפמור נפגם ניתן תאורטית לקחת שתל העשוי סחוס ועצם ולהרכיב במקום הסחוס הפגום. הדבר אינו פשוט ומעשית כמעט ואינו מתבצע. לעיתים קרובות הפגימה רחבה מידי מעבר ליכולת של שתל ולכן בהרס נרחב של ראש הפמור לא נותרת ברירה אלא לבצע החלפה מלאה של מפרק הירך בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים