החלטה על שיטת הניתוח להחלפת מיפרקים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

01/07/2011 | 13:09 | מאת: עמוס

שלום לפני כעשר שנים עברתי ניתוח החלפת מיפרק ירך שמאל בהצלחה. אני סובל שנים רבות משחיקת סחוסים בבירכיים ולאחרונה המצב בלתי ניסבל. אני מוכן נפשית ללא כל היסוס לבצע ניתוח השתלה למיפרק הברך בשתי הבירכיים. הוצע לי לבצע את הניתוח בשיטה של BIOMET עם דר' חורב. האם שיטה זו נחשבת לשיטה בטוחה וטובה כמו השיטה המסורתית?

03/07/2011 | 09:34 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ככלל, פרמטרים רבים תורמים להצלחה או אי הצלחה של ניתוח. אחד החשובים בהם הנם הנסיון של הרופא והכרת המשתל. כך שאם רופא מסוים חושב שבידיים שלו יש למשתל זה או לשיטה זו הצלחה הטובה ביותר הרי זה הקריטריון הנכון. באם היתה שיטה מסוימת עם עליונות על שיטה אחרת כל המנתחים היו עוברים להשתמש בה, אני מניח שמשרד הבריאות היה מחייב להשתמש בה מתוך החשיבה שאל לנו לטפל בחולים בטכניקה פחותה. מעשית, ישנן גישות ניתוחיות שונות, משתלים שונים. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים