חלפת ברך?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/06/2011 | 20:00 | מאת: דודו

לפני כ 12 שנה עברתי ניתוח HOT. לאחרונה אני מרגיש בברך בעת הליכה, שהברך "כבדה" וכיאלו יש לי משקולת היושבת לי על הברך. בבדיקה אצל אוטופד אובחן: ללא נפיחות.טווח תנועה מלא, ברך יציבה. סימן מגירה שלילי.סימנים מיסקליים חיובים. רגישות למשוש בסדק מפקרי.סימן לכמן שלילי. בשיחה בע"פ עם הרופא הבנתי שבעתיד, בנקודת זמן מסויימת, אצטרך לבצע ניתוח החלפת ברך. בייתי אצל שני רופאים לאיבחון. אחד אמר לי לא לבצע תרגלי אופניים, והרופא השני אמר לי כן. האחד אמר לי לא לבצע הליכות, השני אמר לי כן.שניהם אמרו לי לשחות. מה הנכון? מה מותר ומומלץ לעשות, על מנת לשרוד ולא לפגוע בברך?

22/06/2011 | 13:49 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה המלצות לא אחידות הנן דבר שכיח היות והנסיון של רופא אחד שונה מהשני. דרך אחת לפתור את הדילמה הנה כאב: לא לבצע כל פעילות שגורמת כאב. כך שאם אופניים גורמים לכאב: לא לבצע, אם הליכה גורמת כאב: לא לבצע. שחיה מאד מומלצת על ידי כולם בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים