חוליות חלשות והחלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/05/2011 | 13:04 | מאת: דונה

בצילום עמוד שדרה דווח לי על שינויים ספונדילוארטרוטיים קשים בגובה L4 - L5 וכמו כן ספונידלוליסטזיס דרגה1 של L4 עם סקוליוזיס מתני מקור שמאלה. בנוסף, שלא יהיה משעמם , יש גם אוסטאופניה. אני לפני ניתוח החלפת מפרק ירך שמאלי ושאלתי היא: האם יש איזשהו סיכון שבתהליך הניתוח, השיקום, והשינוי שיחול באגן יכולה להיות פגיעה או החמרה במצב החוליות הקרובות לאגן? מה ניתן לעשות במהלך הניתוח והשיקום כדי להגן על החוליות הפגועות כדי שלא יווצר נזק נוסף ? תודה רבה מראש על כל עצה ותובנה, דונה

23/05/2011 | 10:15 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה מצב שבו יש ניוון מפרק ירך הדורש ניתוח ובאותו אדם יש ניוון עמוד השדרה שאתו הוא חי, הנו מצב שכיח. אנשים עוברים ניתוחים במצבים אלו. אנו לא ממש יכולים להוכיח אם תהיה או לא תהיה החמרה של מצב הניוון בגב, אם הנוון יתגבר או לא ישתנה. כך שהשאלה פתוחה ואין בספרות הרפואית מידע משמעותי בעניין. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים