אימון ברטט אחרי החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

26/02/2011 | 20:29 | מאת: אליס

שלום, אני בת 35 ולפני 5 שנים עברתי THR ברגל שמאל שנבע משחיקה של המפרק עקב CDH מולד בצד ימין. שאלתי היא: האם מותר לי לעשות "אימון ברטט" לצורך ירידה במשקל והצרת היקפים? אודה על תשובתך המהירה, אליס.

28/02/2011 | 09:35 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה אימון ברטט נעשה במכשירים שונים ואין דין מכשיר אחד כמכשיר אחר. חלק ניכר מהמנתחים זהירים לגבי שימוש במכשירים שמשלחים גלים מסוג US ורוב מכוני הפיסיותרפיה יסרבו לטפל במכשיר גלי US סביב משתל. אין בידי מידע ברור לגבי השפעת הרטט של מכשיר האימון על משתל מסוג THR. הדרך הנה לברר אצל אותו מפעיל או מוכר אם נעשתה בדיקה בעניין. חובת הזהירות קודמת לכל בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים