שחיקת סחוס במפרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

19/02/2011 | 23:42 | מאת: דאני

שלום ד"ר, אני בדיוק בת 60 ומזה כמה שנים שאני סובלת מכאבים והגבלות בתנועה ובהליכה בגלל שחיקת סחוס במפרק ירך הימני. כמה רופאים אמרו לי שאני צריכה לעבור ניתוח של החלפת המפרק כאשר אני מרגישה שהמגבלות פוגעות באיכות החיים שלי. ואכן הגעתי למצב הזה. לאחרונה שמעתי שקיים ניתוח בשיטה של BHR ושל BMHR במקום הTHR .מה דעתכם על השיטה הזאת? היות ויש לי אוסטאופורוזיס בירך(T=-2.6 ) שיטת הBHR לא מתתאימה לי אבל שיטת הBMHR כן יכולה להתאים לי.האם כדאי ללכת על זה במקום ללכת על הTHR? אני רוצה לדעת את דעתכם. תודה מראש בברכה דאני

24/02/2011 | 09:33 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה לכל מנתח שמבצע את ניתוחי החלפת מפרק הירך יש טכניקה משלו ומשתל שעדיף עליו. באלו הוא משיג את התוצאה הטובה ביותר. היות וישנם גורמים רבים הקשורים להצלחת הניתוח, סוג המשתל והגישה הניתוחית הנם רק חלק מתוך מכלול הגורמים. כך שהדרך הנבונה הנה לשאול את המנתח מה ההמלצה שלו לגבי הגישה הניתוחית ולגבי סוג המשתל. זו הערובה העיקרית שיש למטופל לתוצאה הטובה ביותר. שהרי מדובר בסיכום נסיון שהצטבר לאורך זמן רב וניתוחים מרובים. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים