זיהום פסיאודומונאס בניתוח החלפת ברך והטיפול בו

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

03/01/2011 | 10:33 | מאת: צביקה

שלום אמי בת 80 עברה ניתוח להחלפת ברך לפני כ-10 שנים והכל עבר תקין, לפני כשלוש שנים שברה את הקרסול שבר פתוח ובעקבותיו קבלה זיהום פסיאודומונאס בברך המוחלפת, לאחר טיפולי אנטיביוטיקה מסוגים שונים שלא עזרו, הוחלט להוציא את המפרק בשלב ראשון לשלושה חודשים והחזרתו, לאחר ההחזרה חזר הזיהום. לאחר תקופה נוספת של טיפולי אנטיביוטיקה מסוגים שונים הוחלט להוציא את המפרק לתקופה ממושכת ולהכניס במקומו ספייסר עם צמנט רפואי עד לניקוי הגוף באופן מחלט מהזיהום, לאחר כשישה חודשים, שבסופם במהלך יותר מחודשיים לא נמצאו סימני זהום בבדיקות הדם, בוצעה החזרה של מפרק הברך לפני שלושה שבועות. במהלך הניתוח להחזרת המפרק נמצא כי מבנה העצמות והרקמות השתקמו במהלך החצי שנה ללא הברך. כיום שלושה שבועות מאז הניתוח ההפרשות מאיזור הניתוח לא מפסיקות, ימים מסויים יותר וימים אחרים פחות אבל לא מפסיק. שאלתי: מה יכול להיות מקור ההפרשות? האם זה חזרה של זיהום או תגובת הגוף להכנסת המפרק? איזה בדיקות יש לבצע כדי לבדוק את סיבת ההפרשה? מאחר והיא מקבל טיפול אנטיביוטי האם יש דרך לבדוק האם קיים זיהום? תודה צביקה

18/01/2011 | 10:52 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לצביקה שלום אתה מציג את אחת הבעיות הקשות ביותר בתחום החלפות המפרקים והיא כיצד לטפל בזהום עקשני, זהום חוזר. ברור מהמכתב שמה שמציק לך הנה ההפרשה הבלתי פוסקת והאפשרות שההפרשה הנה סימן מקדים לזיהום. על כל שאלה ששאלת אפשר לבצע סימפוזיונים. בודאי שדרך האינטרנט אי אפשר לענות ולהדריך. דיינו אם נאמר שלעיתים צריך לאחות את הברך במידה ונסיון שני לניתוח כזה לא מצליח. בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים