החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

11/12/2010 | 14:08 | מאת: ל.ר

שלום ד"ר ארנן גרינטל, אמי עברה ניתוח להחלפת מפרק ירך והיא בת 69 הניתוח בוצע לפני חצי שנה בבי"ח שע"צ ירושלים שמו לה שתל. היא כבר חצי שנה לאחר הניתוח ועדיין סובלת מכאבים ומאוד מתקשה לעשות פעולות שגרתיות כגון לבישת גרביים נעילת נעליים וכו... יש הגבלה בתנועה משהו שלפני הניתוח לא היה קיים היא נמצאת כמובן במעכב אצל האורטופד אבל הוא טען שאולי בכלל לא היה צריך לנתח וכי כל הכאבים שלה באים מהגב? כי בסיטי שהיא עשתה התגלה שחוליות מהגב זזו מהמקום האם יש קשר בין השניים? האם היא תשאר ככה עם המוגבלות בתנועה? אודה לך מאוד על תשובתך

19/12/2010 | 09:43 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה לכל מקור כאב יש מאפיינים משלו. לכאבי גב יש מאפיינים משלהם וכן כאבים ממקור של מפרק הירך. זה הכלי שיש ביד הרופא להבין מהו מקור הכאב. לעיתים קרובות ההדמיה מבלבלת: הרופא רואה שינויים נוונים בגב ושינויים נוונים במפרק הירך וקשה להחליט מה מקור הכאב. המאפיינים של הכאב הנם עוזרים לרופא להחליט. בכל מקרה, כאבים לאחר ניתוח דורשים ברור ולכן יש להתייעץ עם המנתח ולקראת הייעוץ לבצע שקיעת דם ספירת דם וCRP. בהצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים