MRI ארתרוגרפיה מפרק הירך השמאלי כולל ח.נ

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

27/11/2010 | 11:07 | מאת: א.ג

אני בת 36 סובלת מבעיות מפרק ירך מזה 11 שנים.רופאים המליצו בפניי לדחות את החלפת המפרק בשל גילי הצעיר.אכן כך אני עושה ונימצאת במעקב מתמשך. לפני שבוע ביצעתי MRI ארתרוגרפיה במפרק ירך שמאל כולל ח.נ. הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד מדולל למפרק בהדרכת שיקוף. טכניקה:PD בדיכוי שומן,GRE בשלושה מישורים. בצילום של השיקוף ובבדיקת ה-MRI נראה כיסוי חלקי בלבד של ראש הפמור ע"י האצטבולום,מתאים לדיספלזיה התפתחותית חלקית (DDH) . נראות ציסטות תת כונדרליות חלקן גדולות למדי באצטבולום וחסר סדירות של הסחוס המפרק שבסמוך. הלאברום העליון-לטרלי נראה מעובה במקצת אך ללא קרע. הלאברום בחלקו הקדמי -עליון והקדמי נראה תקין ללא קרע. ראש הפמור עצמו תקין,עם מתאר(CONTOUR) תקין.ללא ממצא חריג אחר. מצד ימין (שלא בוצעה ארתרוגרפיה)נראה מבנה ראש פמור ואצטבולום תקין. לסיכום: ממצאים המתאימים לדיספלזיה התפתחותית (DDH )מדרגה בנונית. שינויים דגנרבטיביים משמעותיים משניים.ללא קרע בלאברום. אודה לכם באם תפענחו לי את המונחים. מה יש לי בדיוק. האם אכן אין מנוס מהחלפת מפרק ירך. האם יש אלטרנטיבות אחרות. לציין שבעבר ביצעתי טיפולים כגון:זריקות בלוק.כדורים.הידרוטרפיה.כירופרקטיקה MRI ועוד.הכאבים ממשיכים במפרק בהליכה בעמידה.מלווה בקליקים לעיתים קרובות. אודה לתשובתכם בהקדם בכבוד רב א.ג

30/11/2010 | 13:07 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ידוע הסיפור מהמסורה היהודית על תשובה שנתן הלל הזקן לבקשה "למד אותי את התורה על רגל אחת". ואז ענה הלל הזקן "ואהבת לרעך כמוך". ברור שאי אפשר לגלם את היהדות כולה, את התורה, למשפט אחד. ניתן לשבת שעות ולשוחח כדי להתחיל ולהבין את המשמעות של MRI, של DDH, סימפטומים, הסיבה שלהם, אפשרויות טפוליות וכו' כדי להבין חשוב לקבל מידע לגבי הסימפטומים, להפיק תשובות לשאלות החשובות לרופא, לבדוק, לעיין בצילומים הרגילים ואז ניתן לראות מה המשמעות של בדיקת ה MRI. זאת על מנת להמנע משרלטנות. זו הדרך הבטוחה לקבלת המידע הנכון בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים