החלפת מפרק ברך ימין

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

24/10/2010 | 09:19 | מאת: גלעד

שבוע טוב דוקטור לפני שנה ושמונה חודשים עברתי תאונת דרכים בעקבות התאונה שברתי את ברך ימין ועברתי 2 ניתוחים טיביה פלאטו + ניתוח ארטרסקופיה ומניפולציה לשיפור טווח התנועה אשר לא עזר בכלל אני סובל מאוד מכאבים חזקים כיום טווח התנועה שלי 0-90 בבית חולים תל השומר שם עברתי את הניתוח השני של הטיביה ואת המניפולציה הד"ר שניתח אותי אמר לי בבדיקה לפני מספר ימים שהוצאת הפלטות לא תשפר את מצב הכאבים ועקב כך שאני בחור צעיר בן 35 לא מומלץ להחליף מפרק ברך אבל אם אני אחליט שאני כן מעוניין הוא מוכן לנתח אותי ובאותו ניתוח להוציא את הפלטות ולהחליף את המפרק הד"ר טען שכאשר אני אגיע בעוד מספר שנים לעוד החלפת מפרק זה יכול להיות יותר מסובך וזה מאוד הפחיד אותי לעומת זאת כאשר הייתי בפגישה עם פרופסור מאיכילוב שמתמחה בהחלפת מפרקים הוא אמר לי שקודם כל צריך לעשות ניתוח להוצאת הפלטות לתת למקום להתאחות ורק לאחר חצי שנה ניתן להחליף מפרק וזה ממש לא בעיה ואין בעיה עם החלפת מפרק ברך בהמשך וגם הוא אמר שאני בחור צעיר וכדי לנסות למשוך כמה שיותר שנים רק הבעיה שאני כבר לא מסוגל לסבול את בכאבים הם מאוד חזקים בנוסף למגבלה לנכות ולזה שאני מאז התאונה לא עובד וזה מתסכל אותי מאוד השאלה שלי 1.האם יש בעיה עם החלפת מפרק בניתוח אחד עם הוצאת הפלטות? 2.בגלל שאני בן 35 האם תהיה בעיה בעתיד עם החלפת מפרק הברך אם אני עושה עכשיו החלפת מפרק? אני אובד עצות בבקשה תסבירו לי מה עלי לעשות תודה גלעד

28/10/2010 | 15:25 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לגלעד שלום מכתבך רהוט ומאפשר תשובה עניינית. הנטיה בדרך כלל הנה במצבים אלו להסיר את המתכות ותוך כך לעשות בברך טפול מסוג של 'נקיון', הסרת שבבים וכדומה. חלק ניכר מהאנשים מרגישים הרבה יותר טוב, הכאב פוחת לרמה כזו שאינם מעוניינים יותר בניתוח של החלפת המפרק. לכן לאור הגיל הצעיר שלך שווה לנסות. שווה לעבור את הניתוח המתואר ולשקול שנית לאחר מספר חדשי החלמה את המצב בברכה דר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים