דלקת בגיד הפיקה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/05/2007 | 21:28 | מאת: גבי

שלום רב! בני משחק כדורסל בגיל נוער וסובל מכאבי בירכיים כאשר ההבחנה היא דלקת בגיד הפיקה. לאחר ניסיונות בפיסיוטרפיה התחיל לקחת מגפלקס ( גלוקוזמיו) לפני כחודשיים ולאחרונה MSM והשילוב שיפר את מצבו. האם הטיפול הוא נכון ? המליצו לי גם על SILICEA כפתרון לאחר טיפול של כמה חודשים. הייתי רוצה לקבל המלצה איך להמשיך. תודה

04/05/2007 | 19:52 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לגבי שלום דלקת בגיד הפיקה בגיל צעיר עשויה להיות קשורה למספר גורמים. לתהליך ישנו מהלך טבעי ולעיתים נספג עם הזמן, לעיתים הפחתת פעילות מורידה את הכאבים ולעיתים התאחות של לוחית הצמיחה מביאה לסיום. גלוקוזמין והשילובים שהוזכרו הנם תוספי מזון וקיים קושי רב להוכיח שהם משפיעים על המהל הטבעי של התלונות והסימפטומים. לכן אין אפשרות להמליץ היות ואין בסיס רפואי ברור לעניין זה. לכן הכלל אומר שאם נראה לך שהתוסף עוזר ניתן בהחלט להמשיך. נזק אינו גורם. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים