בעיה בירכיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

28/07/2010 | 15:42 | מאת: אברי

סובל מספר חודשים בטרוכנטר בורסיטיס דו צדדי הגורם לכאבים ולמגבלה בביצוע מאמצי הליכה כמו עליה במדרגות הליכה מהירה וכיו"ב. תרופות לסוגיהן, פיזיותרפיה והידרותרפיה לא עזרו. 3 זריקות קורטיזון ממוקדות לירך היותר כואבת מאד עזרו אך רק לתקופה של 4 שבועות שהייתי מטופל בהן.ביצעתי צילום אגן ופרקי ירכיים וכן מיפוי עצמות ספקט לפיהם יש בצד אחד (הפחות כואב) תהליך ארטריטי בורסיטי וכן שינויים ניווניים בע"ש (שזה לא דבר חדש אצלי וגם לא חריף לפי הרופא). נשלחתי ע"י הרופא הכללי לביצוע EMG גפיים תחתונות אשר הראה חשד מסוים לסטנוזיס אך האורתופד שלל אפשרות זו. אני מתרשם שהרופא לא מצליח עדין להגדיר במדויק את הבעיה ופתרונה. מה אפשר לעשות הלאה כדי לפתור את הבעיה הכואבת ומגבילה? האם גלי הלם יכולים לעזור? האם אני חייב ללחוץ כדי שאשלח להדמייה של הגב התחתון למרות שאני לא מרגיש כל קשר לגב ? בתודה על ההתייחסות. אברי בן 66

29/07/2010 | 09:39 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה קושי בהליכה וכאבים באזור הטרוכנטר דו צדדי דורש חשיבה רחבה יותר וברור מסודר כולל עמוד השדרה כמקור אפשרי. בדיקות דם וכו'. ככלל, כאשר אתה נסמך על רופא אחד ולא מקבל תשובה (יתכן ואין תשובה) הנכון הנו לפנות לחוות דעת נוספת. היות וחשובה הבדיקה ועיון ישיר בבדיקות ההדמיה היכולות של הפורום בעניין מאד מוגבלות תודה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים