ניתוח החלפת ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/07/2010 | 11:22 | מאת: קרין

ד"ר שלום רב. סבתי צריכה לעבור ניתוח להחלפת הברך בקרוב. לפני כשנתיים סבתי אושפזה במשך שבועיים בבית-החולים בגלל שהתפוצץ לה האולקוס וזאת עקב שימוש במדללי דם. ידוע לי שבניתוח החלפת מפרק הברך יש צורך בשימוש במדללי דם. שאלתי היא האם היא יכולה לעבור ניתוח להחלפת מפרק הברך בשל נסיבות אלו. תודה מראש.

18/07/2010 | 11:07 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה במקרים כאלויש קודם כל להעזר במומחה גסטרו ולשאול אותו מה מצב האולקוס. לציין באזניו שמשתמשים לאחר הניתוח במדללי דם בכמות קטנה מניעתית יום יומית למשך מספר שבועות. הוא ייתן את הייעוץ לגבי הסיכון, וכן לגבי מניעת סיבוכים של האולקוס סביב הניתוח. בהצלחה ד. גרינטל

20/07/2010 | 15:02 | מאת: קרין

ד"ר שלום. אני מודה לך על תשובתך לשאלתי.ברצוני להבהיר את מצבה של סבתי. סבתי סובלת מזה 30 שנה מאולקוס.במהלך שנים אלו הוא התפוצץ לה 3 פעמים כשהפעם האחרונה לפני שנתיים. היא הגיעה לבית-החולים שהיה לה בבטן פצע מלאה בדם.לאחר שעשו לה גסטרו הבחינו כי הפצע גדול מאוד ועלול להתפוצץ בבטנה.היא הועברה לטיפןל נמרץ ושם הוציאו לה באמצעות זונדה את הדם אבל הפצע עצמו נותר ולא הוציאו לה אותו.מאז היא הייתה אמורה לבצע עוד מספר פעמים גסטרו אך סרבה. בניתוח להחלפת מפרק הברך משתמשים במדללי דם וגם מכניסים זונדה או צינור שייתן אויר לריאות,כך הבנתי לכן רציתי לשאול אם זה לא יגרום לה לסיבוכים. בתודה מראש-קרין

מנהל פורום החלפות מפרקים