קשיון הברך,5 חודשים לאחר נתוח החלפת מפרק ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/06/2010 | 09:23 | מאת: שלמה

שלום,במחצית ינואר הולף לי מפרק ברך ימין,ולמרות שעברו 5 חודשים מאז הנתוח,הברך נפוחה,יש קושי בקימה מישיבה ממושכת,הגבלה בכיפוף הברך,קשיון בתנועה ואובדן תחושה בברך לעיתים. מאז הנתוח ועד היום, אני מקרר את הברך ע"י קרח וקומפרסים של מי מלח קרים והנפיחות לא יורדת. המנתח שלי מסביר לי,שזה יכול לקחת 6 חודשים עד שהנפיחות יורדת ומצב הברך ישתפר. האם זו תופעה נורמלית,או אולי אפשר להמליץ לי על מומוחה שיתן חוות דעת נוספת?

17/06/2010 | 19:00 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשלמה שלום. נפיחות וכאב עשויים להיות מהלך נורמלי לאחר ניתוח החלפת הברך ועשוי להיות רמז לסיבוך. לכן צריך להיות במעקב די צמוד אצל הרופא המנתח, לבצע בדיקות דם לפי הצורך. ישנם מומחים רבים בתחום החלפות מפרקים היכולים וראויים לתת חוות דעת נוספת. קטונטי מלהמליץ. בכל מקרה שאתה ניגש למומחה בתחום זה כדאי להגיע עם צילומים, בדיקת שקיעת דם ספירת דם וכן CRP. בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים