כאבים חזקים בירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

28/05/2010 | 14:16 | מאת: יעל

לפני כשנה נפלתי לאחר כחושיים התחלתי להרגיש נימולים בגפיים התחתונות וכאבים חזקים במפרקי הירך (יותר מימין) ובעצם הזנב, התחלתי לצלוע מכאבים. בסיטי נצפה בלט דיסק עם לחץ קל על השק הדורלי emg בוצע ותקין mri בקע דיסק פורמינלי שמאלי ללא לחץ שורשי. לסירוגין נטלתי תרופות : נקסין, אלגולוזין, משחות,ארקוקסיה, אלטרולט, ללא הטבה. פניתי שוב לאורטופד וביקשתי מיפוי עצם אלו תוצאותיו: קיימת קליטה מעט מוגברת באיזור סקרא קוקסיס וקליטה דיפוזית בסקרו איליאק מימין, ייתכן שינויים ניווניים או דלקתיים. אורטופד אחד שראה את תוצאת המיפוי אמר שזו אינה מסבירה את הכאב החזק בירך ימין ואת תחושת ההירדמות. בגלל הימשכות ועוצמת הכאב פניתי לאורטופד נוסף שאמר לאור אותו מימצא במיפוי כי ישנה דלקת חריפה בעצם הירך שוב נתן לי ארקוקסיה ואמר שאם לא יועיל יזריק לי את האמפולות בטאמטאזון ולידוקאין אני די פוחדת לאור שתי חוות הדעת השונות מי צודק לאור תוצאות המיפוי? האם דלקת עשויה להיגרם מנפילה? תודה לתשובתכם ושבת שלום יעל

03/06/2010 | 08:16 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

ליעל שלום את מתארת מצב שבו ישנה בידך דעתו של רופא אורתופד אחד שטיפל בך ומנגד דעתו של רופא אורתופד אחר. אין ספק שקבלת דעה שלישית חייבת להיות בנסיבות הכי יעילות: עלייך להגיע למומחה שלישי, לפרוס בפניו את הסיפור, לתת לו לבדוק אותך, לתת לו את ההדמיות ובדיקות הדם ואז לשמוע דעה. כל דרך אחרת עשויה פשוט להכשיל אותך בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים