כאבים בירך שמאל

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

22/02/2010 | 13:03 | מאת: ננוס

אני בת 45 שוקלת 64 ק"ג גובה 170 יש לי כאבים חזקים מאוד בירך שמאל וזה לאחר שנפלתי מכסא. במשך שנתיים וחצי שאני עשיתי כל בדיקה אפשרית כולל CT'MRI' מיפוי עצמות שבהם נראה כי יש לי כמה אצבעות שהם נגועות והרופא קבע שזה על רקע ארטיסטי. אבל פרפ' בהדסה החליט שאין לי מפרקים אבל בבדיקות בהדסה הוחלט שיש לי לופוס עורי אני מציינת שגם עברתי בדיקת כלי דם, בדיקת עצב והכל נראה תקין. במקרה אחר בבדיקות חוזרות שעשיתי נמצא שאין לי לופוס שאלותי הם: א. איך קבעו שאני חולת לופוס ב. האם נפילה מכסא מאפשרת התפרצות לופוס. ג. הכאבים בירך שמאל הם בלתי אפשריים אני לא יכולה ללכת יותר מ- 40 מטר במישור . אנא עזור לי מה עלי לעשות???עכשיו גם התחיל לי כאבים במפרק הזרוע בצד ימין

01/03/2010 | 06:18 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ממכתבך עולים שני עניינים. האחד הנו אבחנת הלופוס. קיימים קריטריונים רפואיים המביאים לאבחנה זו. התחום הנו ראומטולוגיה, אלו הרופאים השולטים במגוון הבעיות כולל לופוס. עניין שני הנם הכאבים בירך שמאל. אלו יכולים להגיע מסיבות שונות, לא תמיד קשורות ללופוס. יש סיבות לכאב בירך שעשויות להיות קשורות לחבלה כגון נפילה מכיסא. כאן את צריכה ברור אורתופדי כולל בדיקה, צילומים ולעיתים הדמיות נוספות בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים