כאבים עזים 5 חודשים לאחר ניתוח להחלפת מפרק ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

11/02/2010 | 17:53 | מאת: רותי

בת 59. לאחר 5 חודשים של ניתוח להחלפת מפרק ברך שמאל המצב לא השתפר ואף נעשה יותר גרוע. הברך נפוחה וחמה ומאוד כואבת, גם לאחר 24 טיפולי פיזיוטרפיה והידרותרפיה. צילום סיטי שעשיתי לפני מס' ימים הראה שיש לי "נוזל לא צלול בחלק הדיסטאלי של עצם הפמור באזור סופרא פטלרי. דילדול של השרירים באזור הניתוח." האם זה יכול לגרום לזיהום או שיש כבר זיהום והאם צריך לשאוב את הנוזל או לחכות עד שייספג? מהו הטיפול המומלץ במצבים כאלו? תודה והמשך יום טוב.

21/02/2010 | 12:15 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרותי שלום התנצלותי על ההשהיה בתשובה מנקודת ראותי ברך חמה וכואבת עם נוזל לאחר ניתוח דורשת ברור כולל בדיקות דם (שקיעת דם ספירת דם CRP) צילום רנטגן עדכני, לעיתים קרובות ניקור בתנאים אספטים כדי לקבל נוזל ולהעביר למעבדה הבקרטריולוגית לצורך תרבית, ואם יש הוכחה לזיהום נדרשת פעולה לשרותך תמיד באיחולי הצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים