בעייה אקוטית במפרק הברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

24/01/2010 | 19:24 | מאת: שרון

שלום רב, אמי,בת 70 סובלת מכאבים חריפים בברכיים שנובעים ככול הנראה משחיקה מסיבית של הסחוס. אבי עבר לא מזמן ניתוח להחלפת מפרק הירך וגם לה הומלץ לבצע ניתוח להחלפת מפרק הברך. שאלתי היא האם יש אלטרנטיבה לניתוח כגון השתלת סחוס,ובאילו מקרים ניתן לבצע השתלה כזו? בברכה, שרון

28/01/2010 | 14:31 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשרון שלום כאבים חריפים בברכיים לא בהכרח קשורים לשחיקת סחוס קשה. ישנם אנשים רבים עם שחיקת סחוס מתקדמת עם סבל מועט ואינם זקוקים לניתוח. חשוב תמיד לבצע ברור כולל צילומי ברכיים בעמידה ולשקול תמיד אפשרויות נוספות לכאב חריף וקשה כגון נמק ספונטני של פיסת עצם וכדומה. ככלל, השתלת סחוס רלוונטית למקרים שבהם הנזק מקומי ושאר הסחוס תקין. ולעניין שחיקה מאסיבית: צריך לבדוק היטב ולראות מה הטיפול הרלוונטי בברכה ד. גרינטל

28/01/2010 | 17:38 | מאת: שרון

סחוס מסיבית (לפי חוו"ד רופא וצילומים). אני מניחה שהשתלת סחוס לא תבוא בחשבון.... תודה

מנהל פורום החלפות מפרקים