קסרלטו Xarelto

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

24/12/2009 | 08:33 | מאת: ירדנה

שלום, אמי שבוע שעבר לפני חודשיים ניתוח החלפת מפרקים , הרופא רשם לה לקחת תרופה בשם קסרלטו למניעת קרישת דם , מה זו התרופה הזו איך היא עובדת ומהם תופעות הלוואי שלה ?

24/12/2009 | 11:42 | מאת: יוני

מה באמת התרופה הזו קסרלטו למה היא טובה ? גם אני עברתי ניתוח לא מזמן ואני נוטל אותה.

11/01/2010 | 07:42 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לירדנה ויוני שלום אצל אנשים שעוברים ניתוחים להחלפת מפרקים, ברך או מפרק הירך, יש נטיה לדלקת ורידים עמוקה העשויה מעת לעת לשחרר קרישי דם למערכת הדם. היות וזה סיבוך פוטנציאלי מסכן חיים מקובל לתת טיפול תרופתי מניעתי המקטין את הסיכון לסיבוך זה. עד היום הטפול התרופתי ניתן בזריקות. כיום נכנסת תרופה חדשה בשם הגנרי ריברוקסבן או קסרלטו שאמורה לבצע את אותה פעולה מניעתית אבל בצורת כדור ולא זריקה. כיום השימוש אינו שגרתי ותחת השגחה ומגבלות של משרד הבריאות מטעמים ברורים. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים