מגבלות בהחלפת מפרק ברך ימין

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

26/03/2007 | 09:07 | מאת: שמואל טהר

1. הנני מועמד לבצוע הניתוח הנ"ל , ומשקלי נכון להיום 106 ק"ג, האם זו מגבלה מלבצע ניתוח זה ,עד להורדה ניכרת במשקלי ? או אין לכך כל קשר וניתן לבצע את הניתוח ? - גילי הינו 62. 2. במצבי זה אני לוקח 1-2 כדורי ארקוקסיה 90 במרוצת השבוע - 10 ימים, ( לא כל יום ) העוזר לשפור מצבי ובאיכות חיי. - האם אין בכך כל סיכון בריאותי ?

26/03/2007 | 21:01 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ככלל אנו מעדיפים שהמנותחים העוברים ניתוח של החלפת ברך יהיו רזים ככל האפשר היות ואז הניתוח קל יותר, העומס שהמשתל המלאכותי רואה נמוך יותר וכל חלק מלאכותי העומד בעומס גדול יותר נשחק מהר יותר. עם זאת לעיתים קרובות אין מנוס אלא לנתח אנשים עם משקל עודף בתקוה שלאחר הניתוח יעזרו ויפחיתו במשקל. לתרופות יש תופעות לואי. לעיתים נמצא שילוב בעייתי עם תרופות אחרות כגון תרופות להורדת לחץ דם. לכן בעצם האדם הנכון לייעץ לך לגבי המסוכנות של תרופה הנו רופא המשפחה הער לשילובים הבעיתיים ויכול להחליט במקרה של בעיתיות על שינוי התרופה או להמליץ ולקדם ניתוח. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים