שלום ד"ר שאלה בבקשה..

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/09/2009 | 20:35 | מאת: תום תום

אהלן שמי תום ואני בן 24 . אני סובל מנכות הנקראת "ספינה ביפידה" והיא מולדת. לפני כמה שנים, כתוצאה מכך שהשרירים באגן לא מספיק חזקים כנראה פרקתי את מפרק ירך ימין. בחודשים האחרונים אני מחפש פיתרון...שכן העיניין מלווה בקצת כאבים לאחרונה..והוא גם גורם לקיצור רגל ימין שזה הדבר הקריטי ביותר שמחמיר צליעה וכד'. רציתי לדעת..האם ניתן לעשות ניתוח להחלפת מפרק ירך בגיל שלי כי הבנתי שלא נוטים לעשות כך... ודבר נוסף הוא האם לאחר שמחליפים מפרק ירך עדיין השרירים הקיימים הם אלה שצריכים לשמור את המפרק במקום או שאם מחליפים מפרק זה פשוט נשאר שם כתוצאה מהניתוח... אשמח לתשובה ...שבוע טוב

06/09/2009 | 07:00 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום לתום ישנן מספר נקודות חשובות שעליך לשקול בתהליך החשיבה א. הסיבה להחלפת מפרק הירך הנו תהליך ניוון מלווה כאב קשה שלא מגיב לטיפול שמרני ב. לצורך ניתוח מוצלח של החלפת מפרק היך הכרח במערכת שרירים תקינה סביב המפרק ב. גם לגבי המפרק הטוב ביותר, שיחזיק שלושים שנה מעמד ברור שיצטרך החלפה לפחות אחת במהלך שנות חייו של אדם צעיר בן 24 ד. כאשר מפרק הרוס אצל אדם צעיר קיימים פתרונות נוספים..... כל זאת עליך לשוחח עם המנתח שלך ובהצלה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים