מפרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/07/2009 | 08:18 | מאת: ednax

שלום. אני חולת לופוס כבר 6 שנים בת 28. התחילו לי כאבים במפרק הירך אחרי צילום mri פוענח שם: משמאל: עוצמת אות גבוה של ראש וצוואר הירך. קיים איבוד גבוה של ראש הירך עם שבר תת כונדרלי ויצירת צ'יסטות תת כונדרליות בגדלים שונים. קיימת היצרות מרווח תוף פירקי עם פגיעה בסחוס המפרקי של האצטבולום. הודגמה כמות מוגברת של נוזל בתוך המפרק עם יצירת צ'יסטה סינובאלית במפשעה השמאלית בגודל 1.5 כפול 1 ס"מ מימין- ללא ממצא מיוחד. בנוסף קיימת אטרופיה שומנית של השרירים הגלוטאליים משמאל. ממצא לוואי- צ'יסטא פרא- אורטלית בגודל 4 ס"מ מימין . בסיכום תמונה מתאימה ל lt. h/p avn stage 3-4 האורטופד לא ממליץ על ניתוח ואומר לי להמשיך ככה. אני סובל וצולעת מה עליי לעשות. תודה

19/07/2009 | 08:28 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ניתן להבין מבדיקת ה MRI שמדובר על תהליך דלקתי - ניווני במפרק. כאשר מפרק נפגע בצורה קשה לעיתים אין דרך אלא לנתח. לכן חשוב לראות אותך, לבדוק ולהבין את המפרק, לעיין בצילומי הרנטגן ואז לדעת מה משמעות ה MRI. לאחר הכל ניתן לשקול את הטפול הרלוונטי בהצלחה ד. גרינטל

29/09/2009 | 13:04 | מאת: רחל

אני סובלת מבעיה דומה, אך מסיבות שונות- אצלי זה ממום מולד. רציתי ליידע אותך שישנה אופציה ניתוחית שמתאימה לגילנו, ואינה החלפת מפרק. אותי הפנו לניתוח שנקרא- אוסטאוטומיה של גנס, עשו לי את הניתוח בשוויץ, בהשתתפות קופת החולים בהוצאות, והתוצאות אמורות להחזיק מעמד הרבה יותר זמן מאשר החלפת מפרק. יכול להיות שהפתרון מתאים גם לך. אשמח לעזור במידע.מייל:[email protected]

מנהל פורום החלפות מפרקים