החלפת מפרק ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

09/03/2007 | 15:51 | מאת: איתן. ב

גילי 53 וני מועמד כנראה להחלפת מפרק ברך שמאל. האם מפרק ללא הדבקה(מהדור החדש) טוב יותר ומה הנסיון איתו?? האם הורדת מישקל של 25 אחוז לאחר החלפת מפרק הברך יכולה לגרום להתרופפות המפרק??

10/03/2007 | 19:05 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאיתן שלום המפרקים החדישים ביותר הקיימים לברך ניתנים לחלוקה לאלו שמדביקים אותם עם צמנט ('דבק') ואלו שמוצמדים ללא הדבקה. אין לאף אחת מהשיטות יתרון משמעותי על השניה כך שנכון לבצע כל אחת מהן. הנקודה החשובה הנה בעצם מה המנתח שלך רגיל וחש שהוא עושה יותר טוב. כך שהמנתח בוחר את הדרך שבה התוצאה תהיה אצלו הטובה ביותר. כך שבעצם השאלה שצריך אתה בין שאר השאלות לשאול את המנתח: איזה משתל אתה חושב שהנו הטוב ביותר עבורי? מה שיטת ההצמדה אותה אתה בוחר? בברכה ד"ר גרינטל

10/03/2007 | 19:06 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

נ. ב. הורדת משקל הנה דבר מבורך ולא מביאה להתרופפות אלא עשויה להפחית את הסיכון להתרופפות בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים