AVN

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

28/09/2008 | 11:39 | מאת: נוני

שלום לפני כחודש אובחן אצלי מקרה של AVN ברגל כנראה כתוצאה מההריון נאמר לי כי לצורך החלמה מלאה עלי לתת לרגל מנוחה מלאה ולא לדרוך עליה. אני הולכת בעזרת קביים כבר חודש אך עדין יש מצבים המחייבים אותי לדרוך על שתי רגליי. האם דריכה מועטה על הרגל של מספר דקות ביום מסכנת את סיכויי החלמתי? כפי שצינתי אני הולכת כבר חודש עם קביים אך לא חשה בשינוי או שיפור, האם כך צריך להיות? מתי אני יתחיל להרגיש כי יש שיפור? כמה זמן לוקח תהליך ההחלמה?

29/09/2008 | 07:08 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לנוני שלומות שאלה ראשונה הנה לגבי מספר דקות ביום: באם אכן מדובר על AVN ישנם רבים הטוענים שמספר דקות ליום אינן בעלות משמעות. המטרה להוריד עת העומס מהאזור הפגוע ולמנוע תמט. ישנם הגורסים שהסיבה היחידה לקביים הנה הקלת הכאב.... אלא שישנן אבחנות נוספות המביאות לתלונות דומות. כאשר מפרק הירך כואב מעבר למספר חדשים יש שוב לעשות רויזיה על המחשבה. לפני כשנה מטופל שהיה במעקב מרפאתנו נבדק לצורך חוות דעת נוספת על ידי רופא ממרכז רפואי אחר עקב כאבים במפרק הירך שנמשכו מעבר למקובל ואותו רופא עשה אבחנה מבריקה ומצא את הסיבה לכאב. כך שאם הכאב נמשך מספר חדשים ואנו תולים אל הסיבה ב AVN הרי שוב ושוב יש לבדוק את עצמנו אם המצב נותר זהה... האם יש תמט של הראש? האם יש אבחנה אחרת? בברכת שנה טובה ד"ר גרינטל

29/09/2008 | 10:18 | מאת: נוני

ד"ר ארנן שלום איני יודעת בדיוק מה הכוונה בתמט לפי הבנתי המפרק נשאר שלם ולא נסדק אך כלי הדם נפגעו לוא זורם בהם דם ולכן נאמר לי כי הפתרון להחלמה הוא רק מנוחה ביצעתי בדיקת MRI אשר קבעה כי אכן מדובר ב AVN בתוצאות הבדיקה נכתב כי הודגמו סימני בצקת מח העצם בראש וצוואר הירך, בראש הירך הודגם איזור נרחב שח שינוי סיגנל, הודגם נוזל יתר תוך מפרקי והתעבות של הסינוביה שעוברת האדרה לאחר הזרקת גדוליניום לווריד ושהודגם מבנה תקין של שלד הגרמי ושל הרקמות הרכות האם יש משהו נוסף שניתן לעשות על מנת לזרז את ההחלמה?

מנהל פורום החלפות מפרקים