שבעה חודשים לאחר החלפת מפרק ברך ימין

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

21/05/2008 | 11:15 | מאת: שמואל

1. אני בן 63 לאחר החלפת מפרק ברך ימין ,ויישור ציר הברך. 2. חלפו 7 חודשים ומאוד מרוצה מתפקודי המלא, וכמובן ללא כאבים ,וללא כדורים.וחזרתי זה מכבר לפעילות כמעט מלאה בחדר הכושר. 3. אני עדין חש את המערכת המכנית שבתוך הברך בעיקר בעת קימה מישיבה - לעמידה. ובכפופי הברך. 4. שאלותי : -האם תחושה זו תהיה גם בעתיד או תפוג עם הזמן? - בעת הקימה אני שומע מין חריקה , ולפעמים קנקים, האם זה טבעי ? - האם רצוי מידי פעם לחזור לבקורת המנתח ? או אפשר לפנות לכל אורטופד המומחה בנושא זה ? - במידה וישנה חלילה התרופפות של המשתל מהי ההרגשה ? - בחדר הכושר אני מתאמן בעיקר באופני כושר ,ומפחד להתאמן במסילות ההליכה, האם ישנה סיבה לחששותי ? 5. תודה מראש על התייחסוך המלמדת ויישר כוח .

22/05/2008 | 06:52 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה קודם כל איחולים על הניתוח ותוצאותיו המצוינות. לגבי ההרגשה שהברך קיימת הרי זו בדרך כלל נעלמת תוך שנה עד שנתיים. לגבי עניין התרופפות: הסימפטום השכיח ביותר מבחינת המטופל הנו כאב. לעיתים יש כאלו המרגישים חוסר יציבות. אך דייה צרה לשעתה. לגבי כל השאלות הקשורות לפעילות הרי הדבר תלוי בחשיבתו ודרך התנהלותו של המנתח ולכל אחד גישה שונה. לכן דוקא לעניין הפעילות המותרת והרצויה רצוי ליצור קשר עם המנתח ולהפגש אתו כדי לקבל את הנחיותיו בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים