החלפת מפרך הירך -דחוף!!!

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

11/03/2008 | 21:00 | מאת: גלית

אחי חלה לפני כ3 שנים בסרטן העצם - אוסטרסרקומה ובעקבות כך עבר ניתוח להחלפת ברך וכמו כן כימותרפיה. לאחר כשנה שסיים את הטיפולים הייתה הפוגה במחלה ואחרי 3 חודשים הוא חלה שוב בסרטן הדם , הוא עבר השתלת מח עצם בהצלחה , אך מאז כשנה וחצי אחרי ההשתלה מתפתחים אצלו כל מיני בעיות ארפואיות כתוצאה מסטרואידים שהוא לוקח כל אותה התקופה הוא חלה במה שנקרא ium והרופאים חושבים על החלפת מפרך הירך. האם אין סיכון משמעותי בניתוח שכזה לאחר כל מה שעבר והאם יש דרך טיפול נוספת ? אחי חלה בגיל 17 , כיום הוא בן 20 אשמח לתגובה בהקדם תודה

12/03/2008 | 05:43 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לגלית שלום אצל אנשים המטופלים בסטרואידים עלולים להתפתח סיבוכים במפרק הירך וכתוצאה המפרק נפגע וגורם כאב קשה והפרעה בתפקוד. במצבים אלו של חוסר ברירה מבצעים את הניתוח להחלפת מפרק הירך וזאת גם אצל אנשים צעירים היות והמפרק הרוס, הכאב קשה והתפקוד ירוד. אותן מחלות בהן יש צורך לטפל, וגם הטיפול בסטרואידים מגדיל את הסיכונים, בעיקר לזיהום, אבל לעיתים אין ברירה. דרכים אלטרנטיביות שוקל המנתח לפני שהוא מציע את הטיפול הניתוחי. הדבר תלוי בכמות ההרס של המפרק וכדומה. לכל דרך שהיא תמיד ישנם שיקולים בעד, נגד, ואפשרויות לסיבוך אותם המנתח לוקח בחשבון בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים