החלפת מפרקים.

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/03/2008 | 23:00 | מאת: ריקי

שלום האם החלפת מפרק הברך תלויה ב: א.גיל המטופל. ב.מצב הברך. ג.רצון המטופל /רצון הרופא אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה.

03/03/2008 | 06:52 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לריקי שלום. החלפת ברך מיועדת לאותם אנשים שאצלם קיימת פגיעה בסחוסי המפרק מסיבות שונות וכתוצאה המפרק נהרס, מפסיק לתפקד, כואב, פוגע באיכות חיים. זהו תנאי בסיסי ובלעדיו אין להתקדם. כך שהסיבה לניתוח הנה כאב הגורם להפרעה תפקודית. כמובן צריך תנאים נוספים, גם מבחינת המטופל, כולל גילו, מצבו הכללי, מחלות נוספות, פעילות יום יומית שלו, ממצאי הרנטגן, נסיונות טיפוליים וכדומה. כאן נכנס המנתח לפעולה מחשבתית: הוא בודק, שוקל את המכלול ורואה אם יש מקום להציע טפול ניתוחי ואיזה.... בברכה, ד"ר גרינטל

03/03/2008 | 09:44 | מאת: ריקי

תודה לך על תשובתך המהירה והמפורטת. ריקי.

מנהל פורום החלפות מפרקים