פעילות גופנית לאחר החלפת מפרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/03/2008 | 18:24 | מאת: אביהו

בדצ' 2004 הוחלף מפרק הירך הימני שלי. טרם ההחלפה נאמר לי שאוכל לחזור לפעילות גופנית . לצערי, מאז אני סובל מכאבים שאלצוני לבצע ניתוח נוסף שגם הוא לא שיפר. שאלתי: האם יש מניעה לבצע פעילות גופנית (ריצה בחדר כושר) כאשר המפרק נמצא כשהוא תקין בבדיקות M.R.I ?

03/03/2008 | 06:51 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ככלל, אצל אנשים צעירים, כאשר משתמשים במשתלים המתאימים לגיל, כאשר המהלך ללא דופי, אין כאבים יותר, השרירים חזקים, אין מניעה משום פעילות גופנית. לפני כמה חודשים ישבתי במקום ציבורי והמתנתי וראיתי אדם מוכר חולף בריצה, כבן 50, מכנסי ספורט ונעלי ספורט. לאחר מספר דקות ראיתי אותו חולף בהליכה מהירה. עצר לידי ואז הסתבר לי שהייתי שותף לניתוח שלו שלש או ארבע שנים קודם לכך, ניתוח להחלפת מפרק הירך. זו השאיפה המיטבית. קורית אצל חלק מהאנשים, לא אצל כולם. כל אדם צריך לשאול את הרופא המנתח שלו אם מצבו מאפשר לו לחזור לפעילות אותה הוא מאד רוצה לעשות והמנתח ישקלל את כל המשתנים ויתן תשובה.... בהצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים