מפרק הירך הגוף נוטה לימין ונמוך יותר משמאל.

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/10/2020 | 15:42 | מאת: דני

שלום, עשיתי צילום רנטגן במפרק הירך וכתוב קיימת דפורמציה של עצם איליאקלי ימין ורסיסים מרובים מוטלים על האגן מימין (שינוי צורה,עיוות) כשאני עומד ומרים ידיים ישרות למעלה הצד הימני נמוך יותר, הגוף נוטה לצד הימני. אני מטופל עם נעליים לפי מידה והגבהה פנימית 3 ס"מ בנעל ימין. התברר ששנים הלכתי כנראה עם הגבהה גבוהה יותר ממה שצריך או אפילו לא היה צריך בכלל. לשאלתי, האם עקב הליכה עם הגבהה 3 ס"מ כמה שנים יכולה לפגוע ישירות במפרק הירך ולגרום לעיוותו? האם עקב כך הנטייה של הגוף לימין והכאבים בגב(בעמידה,ישיבה והליכה?) במידה ואין צורך בהגבהה מה הטיפול הנכון למצב הזה, האם צריך להחליף מפרק ירך בניתוח על מנת שיהיה איזון? תודה.

שלום לך, לפי התשובה של הרנטגן אני מבין שעברת פציעה בירך ימין. ולפי הדברים שרשמת אני מבין גם שיש לך קיצור ברגל ימין. מעבר לזה קשה מאוד להעריך בלי לראות צילומים ובדיקתך מה הן הסיבות לקיצור הצד הימני. יתכן בעיה בעמוד שדרה, באגן או ברגל (ירך או שוק) . הרבה פעמים גם שחיקה במפרק הירך גורמת לתחושת קיצור ברגל . אין מנוס מבדיקתך ועיון בצילומים ולפי זה מתן חוות הדעת בעניינך. בברכה, דר׳ גרייב נביל

מנהל פורום החלפות מפרקים