החלפת כתף לאחר תאונת עבודה והמשך הכאבים?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

26/09/2020 | 14:42 | מאת: צביקה

שלום לך ד"ר! החליפו לי כתף עקב תאונת עבודה, ופגעו לי בעצבים הפריפריים (האולינרי והמדיאני) ב C/T/ f כתף גילו שיש לי (ישנם ארטפקטים מתכתיים מרוביים מהתותב? והאם זה יכל להשפיע על אי תחושת האצבעות ושיתוק העצביים?

שלום רב, אומנם תחום הכתף אינו תחומי אך עניין הפגיעה העצבית אינו קשור לCT . בבדיקת CT לא ניתן לראות עצבים בצורה טובה במיוחד בזמן הימצאות מתכות (ארטיפקטים הינם בשל הימצאות מתכות שהן חלק מההחלפה ולא מרמזות על משהו בעייתי) . לצורך בירור הפגיעה העצבית ניתן לבצע EMG ןכן US מכוון לעצבים לבדוק אם יש הפרעה למהלך שלהם. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם מומחה מיקרוכירורגיה (חלק מתחום כירורגית יד) שמטפלים בתפירת ושחרור עצבים. בברכה, ד"ר גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים