האם להעיל את הברכיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

22/08/2020 | 18:34 | מאת: גל

בת 60 עם שחיקת סחוס בינונית בברכיים. כדי לא לאבד את יכולת התנועה אני מקפידה לעלות במדרגות ולהתכופף עם הברכיים בכל פעם שאני רוצה להרים חפץ מהריצפה גם כשהפעולות כרוכות בכאב נסבל. האם אני עושה נכון?פעילות כזו עוזרת לשפר תנועה או מחמירה את מצב הברכיים? תודה

שלום רב, תודה על השאלה החשובה. בכדי לשמר את יכולת התנועה ותפחית כאבים בברכיים הסובלות משחיקה מומלץ לבצע- שמירה על טווחי תנועה ושיפורם חיזוק שרירי הירך קדמיים ואחוריים פעילות אירובית מתונה(הליכה מהירה, אופניים וכו׳) אם הכאבים שאת חווה כשאת מבצע תרגילים קשה חזקים עדיף להימנע ולבצע תרגילים אחרים שעונים לדרישה לעיל. בברכה, דר׳ גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים