פריקות חוזרות של פרוטזה של מפרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/05/2020 | 19:12 | מאת: זינה

שלום אני בת 80 עם תותבות במפרקי הירך בשני הצדדים. בשנתיים אחרונות 4 פריקות חוזרות של תותבת מפרק הירך הימין, ראש של התותבת יוצאת מהמקום. במשך החודש אחרון זה קרה פעמיים, מזמינים אמבולנס ובבית חולים מחזירים למקום(החזרה סגורה) התותבת משנת 2009, עד לפני שנתיים לא היו פריקות מה צריך לעשות? האם צריך לעשות ניתוח ולהחליף תותבת ? האם יש אולי בד תמיכה למפרק הירך שמלבישים אותו על הרגל?

שלום זינה. לפי הסיפור שלך מדובר במשתל בן 11 שנה, והפריקות הינם בשנתיים האחרונות. במצב כזה מומלץ לבדוק מאיזה חומר עשוי המשתל והאם ישנה שחיקה של אחד החומרים שגורמת לחוסר יציבות או שהתפתחה חולשה של השרירים ולאחר הפריקה הראשונה נוצר פגם גם ברצועות המייצבות את המפרק. לאור האמור- קשה לתת המלצה מה לעשות ללא עיון בצילומים והשוואה לצילומים ישנים וכן בדיקה גופנית. לגבי כל מיני עזרים לייצוב - הם אינם נוחים ואינם פרקטיים לשימוש. בברכה, ד"ר גרייב נביל

מנהל פורום החלפות מפרקים