חלפת ברך?? האם יש אפשרות אחרת

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

27/10/2012 | 12:31 | מאת: אתי

אני בת 52 ,בשל חוסר יציבות וכאבים בבררך בוצעה בדיקת mri ' אודה על המלצה לטיפול מתאים. הבדיקה בוצעה בחתכים אקסילים, קורונלים וסגיטלים בסדרות t1't2 fspgr עם דיכוי שומן ללא ולאחר הזרקת גדוליניום. קיימים שינויים לאחר התערבות כירורגית בקונדיל הפורמלי הלטרלי ובפיבולה. בצקת ניכרת של הרקמות הרכות בסמוך ולאורך המיקום האנטומי של הרצועה הקולטרלית הלטרלית, הרצועה עצמה אינה מודגמת ואינה רציפה. גיד הביספס פמוריס נראה מעובה בחלקו הדיסטלי באזור המאחז של הפינה הפוסטרולטרלית. קיימת רקמה סינוביאלית- צלקתית בצמוד למיקום האנטומי של האלמנטים הקולטרלים. קיימת העשרה של ריקמת הסינוביום- צלקת באזור ההתערבות הכירורגית במיוחד בחלקה המקורב, לדוגמא חתך 13 סדרה 14.היפרטרופיה סינוביאלית פוקלית בשורש המניסקוס המדאלי, קורב לוודאי על רקע קרע שורש המניסקוס או גם כאן צלקת. הרצועה הפיבולופמורלית קרוב לוודאי קרועה. הרצועה הקולטרלית המייאלית רציפה הרצועה הצולבת האחורית רציפה אך מפותלת. קיים קרע מלא ישן של סיבי הרצועה הצולבת הקדמית . גיד הקוודריספס וגיד הפתלה עם אות ועובי שמורים. קיימת דפורמציה של הקרן האחורית של המיניסקוס המדאלי, אין קו קרע ברור. המניסקוס הלטרלי עם אות וצורה שמורים. מודגם נוזל בכמות מוגברת קלות במפרק. שינויים ארטרוטים במדור הלטרלי עם פגם סחוסי בעובי מלא במרכז הקונדיל על פני כ-8 מ"מ רוחב, זיז גרמי בולט לאזור החסר. לסיכום: שיניים מרובים כמתואר באספקט הלטרלי של הברך כולל מעורבות של הפינה הפוסטרולטרלית והרצועות התומכות לאחר התערבות כירורגית . הסתיידויות לאורך הרצועות התומכות הלטרלית ובמיניסקוס

19/11/2012 | 09:53 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה אחת הדרכים הבדוקות ביותר שבו מטופל מכשיל את עצמו ואת הרופא הנה לשלוח בדיקת הדמיה ולמה? ההחלטה הרפואית בנויה על אנמנזה (פרטים מסוימים, חלק מסיפור החולה, פרטים בעלי משמעות לתהליך) בדיקה פיזיקלית (בדיקת החולה) ולאחר מכן עיון בבדיקות הדמיה פשוטות כגן צילום, ורק לאחר מכן ניתן להבין לעומק את מה שרואים בבדיקת MRI. לכן כאשר שולחים בדיקת MRI מתעלמים מהליך רפואי - בטיחותי שלם, הכרחי, ובעצם אם מעיזים להסיק מסקנה לפי הבדיקה, סיכוי גבוה לטעות. לכן צריך לבדוק אותך, לראות ולהבין את מצב הברך לפי כל מה שתארתי ואז ניתן לשטוח את האלטרנטיבות הטפוליות. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים