ריוויזיה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

13/08/2012 | 08:22 | מאת: גלעד

לגבי השתלת מפרק ירך חוזרת (ריוויזיה) במצב של חוסר עצם מה הפרוטוקול לתהליך שיקומי כמה זמן אסור לדרוך על הרגל אחרי ניתוח עם השתלת עצם האם חוסר עצם זה דבר שרואים בצילום רגיל או שרואים את זה רק בזמן הניתוח כמה זמן מחזיק ניתוח שני להשתלת מפרק (ריוויזיה) הבנתי שהקטסטרופה הכי גדולה במפרק הירך הוא כשיש זיהום במפרק וזה הסיבוך הכי גדול שקים מבחינת המפרק מה עושים במצב של זיהום ושאלה אחרונה האם הכאבים אמורים להיות כמו לפני ההחלפה הראשונה הכונה היא מה הסימפטומים לשחיקת המפרק המושתל האם יש כאבים דומים כמו לפני ההחלפה הראשונה או שאלו כאבים שונים תודה מראש

14/08/2012 | 12:15 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

בפתח הדברים צריך לציין שהדרך היחידה המאפשרת לענות בצורה עניינית הנה בדיקה במסגרת המרפאה, עיון בצילומי הרנטגן ולעניין זה מרפאתי ברמב"ם זמינה תמיד. ש. לגבי השתלת מפרק ירך חוזרת (ריוויזיה) במצב של חוסר עצם מה הפרוטוקול לתהליך שיקומי ת. רויזיה הנה שם כללי למספר גדול של מצבים. לעיתים השיקום סטנדרטי ולעיתים דורש שינויים והכל בהתאם למצב לאחר הניתוח. לכן אין תשובה ישירה ופשוטה לעניין. ש: כמה זמן אסור לדרוך על הרגל אחרי ניתוח עם השתלת עצם ת: תלוי במידת היציבות שהושגה בניתוח. לכן התשובה לא תמיד ישירה ופשוטה. ש: האם חוסר עצם זה דבר שרואים בצילום רגיל או שרואים את זה רק בזמן הניתוח ת: חלק מהבעיה ניתן לצפות בצילום רגיל ולעיתים מזהים בעיה זו רק באמצע הניתוח.לרוב המנתחים נסיון מספיק בעניין זה והם יודעים לאמוד חסר עצם לפני הניתוח ש: כמה זמן מחזיק ניתוח שני להשתלת מפרק (ריוויזיה) ת: מאד תלוי בסוג המשתל, (האם מתכת מול פוליאתילן) וכן בפעילות של המנותח לאחר שיקום הגפה. סיבוכים שונים עשויים לקצר את תוחלת החיים של המשתל. ש: הבנתי שהקטסטרופה הכי גדולה במפרק הירך הוא כשיש זיהום במפרק ת: כאשר קורה סיבוך מבחינת המטופל זו הקטסטרופה הכי גדולה. כך שלא נכון לתת ציונים לסיבוכים. למזלנו אין מדובר בסיבוך שכיח. ש: מה עושים במצב של זיהום ת: הדבר מורכב, כמעט מקצוע נפרד. כך שקצרה היריעה לדון בעניין זה. ש: שאלה אחרונה האם הכאבים אמורים להיות כמו לפני ההחלפה הראשונה ת: תלוי מאד במצב הגפה, רמת הכאב לפני הרויזיה, גודל הניתוח וכדומה. לגלעד: אתה רואה שהתשובות אינן החלטיות אך זו המציאות בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים