ניתוח CDH דחוף!!!

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

24/06/2012 | 10:41 | מאת: נטלי

שלום רב , עברתי ניתוח CDH בגיל שנה ברגל שמאל היום אני בת 24.5 . ברצוני לשאול מספר שאלות אודה לך באם תוכל לענות לי על כל השאלות אני מאוד מוטרדת . 1. היום יש לי כאבים ברגל שנותחה רק אחרי הליכה רגלית ממושכת או לפעמים כשאני רוצה לקום מהכיסא או בעת הרמת גברים כבדים ברצוני לדעת מדוע יש לי את הכאבים הללו רק בעת פעילויות אלו ? האם אצטרך לעבור ניתוח לדעתך בשנית עקב כאבים אלו ? 2. האם אני יוכל לעבור הריון רגיל מבלי בעיות עקב הניתוח שעברתי ? הפחד שלי שאני יהיה בהריון ואז יהיו לי כאבים עקב הריון כי באיזשהו שלה ההריון מתחיל לקראת הסוף להיות כבד. 3. האם אני יוכל לעבור לידה רגילה? 4. במידה ואצטרך ניתוח בעתיד לאחר הניתוח אני ישאר צולעת או שתיהיה לי הליכה רגילה ? והאם ההחלמה היא קשה ? תודה מראש , אודה לתשובתך המהירה .

14/08/2012 | 13:02 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לנטלי שלום וברכה ש: היום יש לי כאבים ברגל שנותחה רק אחרי הליכה רגלית ממושכת או לפעמים כשאני רוצה לקום מהכיסא או בעת הרמת גברים כבדים ברצוני לדעת מדוע יש לי את הכאבים הללו רק בעת פעילויות אלו ? ת: כדי לדעת זו יש צורך להבין את המפרק. לבדוק אותך, לראות צילומי רנטגן ולעיתים הדמיות נוספות ואז ניתן לענות על הסיבה לכאב ש: האם אצטרך לעבור ניתוח לדעתך בשנית עקב כאבים אלו?. ת: יתכן, תלוי בבעיה, תלוי במצב המפרק. ש: האם אני יוכל לעבור הריון רגיל מבלי בעיות עקב הניתוח שעברתי ? הפחד שלי שאני יהיה בהריון ואז יהיו לי כאבים עקב הריון כי באיזשהו שלה ההריון מתחיל לקראת הסוף להיות כבד. ת: נכון, לעיתים קרובות ישנם כאבים המופיעים בעת עומס של הליכה או הריון, רובם חולפים לאחר סיום העומס. התצפית אכן נכונה. ש: האם אני יוכל לעבור לידה רגילה? ת: זו שאלה שאשמח לשמוע אותה מהגינקולוג המיילד. מבחינה אורתופדית מאד תלוי במבנה האגן, בתנועות מפרק הירך וכו' ש: במידה ואצטרך ניתוח בעתיד לאחר הניתוח אני ישאר צולעת או שתיהיה לי הליכה רגילה ? והאם ההחלמה היא קשה ? ת: ככלל, כל ניתוח הוא קשה, כל ניתוח מחלים קשה. זו הדרך הטובה להסתכל בכובד ראש על עניין זה. לגבי הצליעה מאד תלוי במידת הנזק הקיים למערכת של המפרק ובניתוח עצמו בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים