סכרת ופעילות גופנית

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/07/2015 | 12:20 | מאת: יעל

שלום רב, ידוע שמומלץ לסכרתיים לבצע פעילות גופנית. שאלתי היא, האם משנה מהי הפעילות? הליכה? חדר כושר? שחיה? עדיף פעילות אירובית, או אפשר גם אימוני כוח? וכמה מומלץ? ברור שעדיף יום יום. אך לא תמיד זה אפשרי... מהי ההמלצה לפעילות גופנית וזמן הפעילות? תודה.

31/07/2015 | 16:19 | מאת: יוסי

אין חשיבות רבה לאיזה סוג פעילות גופנית עושים, כל עוד היא שורפת קלוריות ואת הסוכר שבדם. אכן עדיף כל יום, למרות שהמומחים מדברים על 3-4 פעמים בשבוע, הרי הסוכר נבנה בדם כל יום. יתרה מכך עדיף לחלק את הפעילות הגופנית לפעם ביום בוקר וערב כי אז שריפת הסוכר מתחלקת שווה בשווה על פני היממה. אישית אני מעדיף הליכה על הליכון וזה בגלל שההליכה מבוקרת, דהיינו יש לי בקרה על המהירות (ורצוי מהירות משתנה מידי פרק זמן) ועל זמן ההליכה.

04/08/2015 | 20:59 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יעל, פעילות גופנית מתונה יומית חשובה מאד להפעלה תקינה של מערכות הגוף, השרירים והצנרת של כלי בדם. המלצת הארגון האמריקאי לסוכרת היא לפחות 150 דקות הליכה מתונה בשבוע, כלומר חצי שעה X חמישה ימים בשבוע זה המינימום הדרוש והמוומלץ. החיכה נעימה!

15/08/2015 | 23:57 | מאת: אהרון

אני הולך עד שעה וחצי 4 פעמיים בשבוע האם זה גורם לנזק ?

מנהל פורום סוכרת